• Hoofdvestiging Talenta: Kastanjelaan 10,2982 CM Ridderkerk
  • tel:0180-44 26 43
  • e-mail:info@talentawerkt.nl

''Iemand die wil werken, verdient een kans.''

Maarten van Rietschoten van GKB Groep uit Barendrecht: “Hoewel we geen specifieke vacature hadden, hebben we toch een Wajonger aan de slag laten gaan. In de hoop dat andere ondernemers dat ook doen.” Lees verder

“Anderen een kans geven, dat is ook ondernemen”

Henk Booiman, van Booiman Tuinen uit Beilen: “Ik vind het geweldig dat ik iemand als ondernemer een volwaardige plek in de maatschappij kan geven.” Lees verder

“Personeelstekort oplossen en MVO in één”

Nico de Pijper van woonzorgorganisatie Zorgwaard: “Op deze manier geven we zes Wajongers nieuw perspectief én we hebben een prachtig antwoord op ons personeelsvraagstuk.” Lees verder

“Wij hebben werkplekken gemáákt”

Het mes snijdt aan twee kanten, vindt Gerrit de Groot, van Autobedrijf De Groot. “Die mannen hebben nieuw perspectief en nieuwe kansen, wij hebben er twee loyale werknemers bij.” Lees verder

“Talenta zet mensen in hun kracht. Dat werkt.”

Hetty Roozendaal, P&O-adviseur 's Heerenloo, besteedt re-integratie Tweede Spoor uit aan Talenta. "Die medewerkers hebben weer nieuw perspectief. Op een plek waar ze in hun kracht zijn. Daar gaat het om." Lees verder

Schakel tussen school en loopbaan

Als school streeft u naar een zo goed mogelijke aansluiting op de arbeidsmarkt (de zg. sluitende aanpak) voor uw leerlingen. Zeker voor schoolverlaters met sociaal-emotionele, psychische, lichamelijke of verstandelijke beperkingen betekent dat extra begeleiding bij het vinden en behouden van passend werk. Dat kunt u met een gerust hart aan Talenta overlaten. Hieronder leest u wat wij voor en met scholen doen.
Vragen of afspreken? Neem contact op.
Of lees hier waarom De Swaef Praktijkonderwijs met ons samenwerkt.


Met verschillende VO- en MBO-scholen werken we nauw samen en realiseren we zelfs een 100 procent sluitende aanpak. Zij realiseren daarmee als school hun missie, bewijzen hun kwaliteit en bieden hun leerlingen waardevol perspectief bij het verlaten van de school.
Talenta verleent verschillende diensten en kent verschillende vormen van samenwerking. Voor veel soorten begeleiding geldt dat het UWV die vergoedt onder bepaalde voorwaarden.

Stagejobcoaching voor leerlingen in het PrO of VSO
De stagejobcoach biedt leerlingen extra ondersteuning op de stageplaats. De jobcoach begeleidt de leerling intensief.

Stagejobcoaching voor vmbo-leerlingen
De jobcoach biedt extra begeleiding, speciaal voor leerlingen die vastlopen in het laatste stagejaar óf die achterblijven in praktische leervaardigheden. We vragen hiervoor een vergoeding van de school, maar we denken graag mee over andere mogelijkheden voor financiering.

Stagejobcoaching voor individuele leerlingen
Maatwerkoplossingen voor leerlingen bij wie tussentijdse schooluitval dreigt.

Begeleiding bij het zoeken van werk voor schoolverlaters
Wij helpen leerlingen bij het zoeken van werk. Het kan bijvoorbeeld gaan om reboundleerlingen of leerlingen van het PrO/LWOO, het VMBO, cluster 1, 2, 3 of 4 of het VSO-zmlk.

Stagejobcoaching voor mbo-BOL studenten
We geven studenten extra begeleiding op de stageplaats. We vragen hiervoor een vergoeding van de school, eventueel via een LGF financiering.

Begeleiding bij het zoeken van werk voor kandidaat mbo-BBL werknemers
Studenten met een beperking helpen wij om passend werk te vinden.

Jobcoaching op de werkplek voor mbo-werknemers
Studenten met een beperking helpen wij zo goed mogelijk te functioneren en hun baan te behouden.

Een leerwerktraject in een leerwerkcentrum
Jongeren die zonder werk of zonder startkwalifi catie komen, zijn welkom in een leerwerkcentrum. Ze krijgen een betaalde baan en doen de vereiste werkervaring op. Bovendien volgen ze tegelijk een mbo-opleiding (niveau 1 of 2) óf een vakgerichte cursus. Op pagina 22 kunt u meer lezen over onze leerwerkcentra.

Detachering
Voor sommige schoolverlaters is het nog niet mogelijk om in loondienst te gaan bij een werkgever. Er zijn te veel onzekerheden in hun persoonlijke situatie. Detachering via Talenta is een veilige mogelijkheid voor hen.

Wilt u weten wat wij voor uw leerlingen kunnen betekenen? Neem gerust contact op. Wij werken graag met u samen.

 

Content