• Hoofdvestiging Talenta: Kastanjelaan 10,2982 CM Ridderkerk
  • tel:0180-44 26 43
  • e-mail:info@talentawerkt.nl

''Iemand die wil werken, verdient een kans.''

Maarten van Rietschoten van GKB Groep uit Barendrecht: “Hoewel we geen specifieke vacature hadden, hebben we toch een Wajonger aan de slag laten gaan. In de hoop dat andere ondernemers dat ook doen.” Lees verder

“Anderen een kans geven, dat is ook ondernemen”

Henk Booiman, van Booiman Tuinen uit Beilen: “Ik vind het geweldig dat ik iemand als ondernemer een volwaardige plek in de maatschappij kan geven.” Lees verder

“Personeelstekort oplossen en MVO in één”

Nico de Pijper van woonzorgorganisatie Zorgwaard: “Op deze manier geven we zes Wajongers nieuw perspectief én we hebben een prachtig antwoord op ons personeelsvraagstuk.” Lees verder

“Wij hebben werkplekken gemáákt”

Het mes snijdt aan twee kanten, vindt Gerrit de Groot, van Autobedrijf De Groot. “Die mannen hebben nieuw perspectief en nieuwe kansen, wij hebben er twee loyale werknemers bij.” Lees verder

“Talenta zet mensen in hun kracht. Dat werkt.”

Hetty Roozendaal, P&O-adviseur 's Heerenloo, besteedt re-integratie Tweede Spoor uit aan Talenta. "Die medewerkers hebben weer nieuw perspectief. Op een plek waar ze in hun kracht zijn. Daar gaat het om." Lees verder

Cliënt Marieke Tekkelenburg: 

“Ik kan altijd de jobcoach bellen als er iets is”

 “Bij de Calvijnschool heb ik veel verschillende taken. Ik doe facturen in mappen, geef de planten water, doe kopieerwerk voor de managementassistente, scan boeken. Elke dag heb ik weer een ander lijstje en werk ik met verschillende mensen.” Van zo’n lijstje wordt Marieke nu blij.

Toen ze in maart 2009 begon met haar werk op de school, werd ze er zenuwachtig van. “Dan zag ik al die verschillende dingen en wist ik soms niet hoe ik het moest doen. Dat wilde ik niet vragen, dus schoof ik het voor me uit. Of ik deed het gewoon niet, omdat ik niet wist hoe ik het aan moest pakken.”

Samen met Jenny, de managementassistente van de school en haar jobcoach Lydia van Ginkel van Talenta, werkte ze aan haar zelfstandigheid. “Ik heb geleerd het gewoon te vragen, als me iets niet duidelijk is. Daar voel ik me nu niet meer vervelend bij.” Als Marieke ergens echt niet uitkomt, kan ze altijd haar jobcoach bellen. “Dat heb ik ook best weleens gedaan. Als ik ergens mee zat, of niet wist hoe ik iets tegen Jenny moest zeggen, belde ik Lydia. Die hielp me dan te bedenken hoe ik het kon aanpakken. Dat was voor mijheel belangrijk. Maar dat is nu niet meer nodig. Het gaat heel goed en ik heb het erg naar m’n zin.”

Marieke Tekkelenburg

Werkgever Jenny Koudijs: 

“Marieke schrikt niet meer van een drukke dag of extra taak”

Voor Jenny Koudijs was het gelijk duidelijk op welk punt Marieke nog kon groeien, toen ze begon op de Calvijnschool. “Zelfstandig werken vond ze heel moeilijk. Een beetje hectiek werkte al verlammend op haar. Daar zijn we gelijk mee aan de slag gegaan.”

Om Marieke te leren goed en efficiënt met haar taken om te gaan, werkt Jenny met takenlijsten. “Aan het begin van de dag geef ik Marieke een lijst. Daar staat op wat er moet gebeuren, en met welke prioriteit. Dat heeft haar geholpen haar werk zelfstandig te doen. Ik hoef haar nu nauwelijks te begeleiden en ze schrikt niet meer van een drukke dag of een extra taak.” Niet alleen de zelfstandigheid van Marieke, ook haar netheid en werkhouding zijn sterk verbeterd, ziet de managementassistente. “Als het tijd was om naar huis te gaan, ging Marieke direct. Ze liet de boel dan gewoon de boel. Dat heb ik met haar en met haar jobcoach besproken en daar zijn we samen aan gaan werken. Met resultaat, want ik hoef daar nu echt nooit meer naar om te kijken.”

Voor Jenny lijdt het geen twijfel: Marieke heeft mogelijkheden genoeg voor een volwaardige werkplek. “Marieke heeft veel geleerd. Ze is zelfstandig en netjes geworden. En ik denk dat ze nog meer mogelijkheden heeft. Daar gaan we samen met de jobcoach aan werken. Met Marieke komt het wel goed.”

Jenny Koudijs

Jobcoach Lydia van Ginkel: 

“Als jobcoach maken we onszelf overbodig”

Jezelf overbodig maken. Dat is de mooie taak van de jobcoach, vindt Lydia van Ginkel. “Dat proces zie ik in de begeleiding bij Marieke. In het begin moest ik haar intensief begeleiden. Samen met haar praktijkbegeleider, Jenny Koudijs, hebben we haar geholpen zelfstandig te worden en flexibel om te gaan met haar werk. Daar heeft ze een grote stap in gemaakt.”

Voor Lydia is het de bekroning van de gezamenlijke inspanning van Jenny, de schooldirecteur, de praktijkbegeleider en haarzelf. “Anderhalf jaar terug heb ik deze school benaderd, met de vraag of ze een plekje hadden voor Marieke. Iedereen heeft zich daarvoor ingezet. Als ik nu zie hoe het gaat, ben ik heel erg tevreden.” Daarom wordt het begeleidingsritme lager en verschijnt Lydia minder op de Calvijnschool in Ederveen. “Precies waar we naar toe werken. Als iemand stabiliteit op de werkvloer opbouwt, daar een maatje heeft en de taak goed kan doen, zijn wij eigenlijk niet meer nodig.” Als jobcoach heb je een spilfunctie voor een werkgever, merkt Lydia. “Wij adviseren op het gebied van loondispensatie en loonwaarde. Daarvoor hebben we kennis van de wet- en regelgeving. Maar daarnaast hebben wij ook een relatie opgebouwd met de mensen van het UWV. Zij weten wie wij zijn en hoe we werken.”

Uiteindelijk is een goede relatie altijd de sleutel voor het succes, vindt Lydia. “In de begeleiding van de cliënt, in het contact met de werkgever en in het contact met overheidsinstanties.”


Lydia
Content