• Hoofdvestiging Talenta: Kastanjelaan 10,2982 CM Ridderkerk
  • tel:0180-44 26 43
  • e-mail:info@talentawerkt.nl

''Iemand die wil werken, verdient een kans.''

Maarten van Rietschoten van GKB Groep uit Barendrecht: “Hoewel we geen specifieke vacature hadden, hebben we toch een Wajonger aan de slag laten gaan. In de hoop dat andere ondernemers dat ook doen.” Lees verder

“Anderen een kans geven, dat is ook ondernemen”

Henk Booiman, van Booiman Tuinen uit Beilen: “Ik vind het geweldig dat ik iemand als ondernemer een volwaardige plek in de maatschappij kan geven.” Lees verder

“Personeelstekort oplossen en MVO in één”

Nico de Pijper van woonzorgorganisatie Zorgwaard: “Op deze manier geven we zes Wajongers nieuw perspectief én we hebben een prachtig antwoord op ons personeelsvraagstuk.” Lees verder

“Wij hebben werkplekken gemáákt”

Het mes snijdt aan twee kanten, vindt Gerrit de Groot, van Autobedrijf De Groot. “Die mannen hebben nieuw perspectief en nieuwe kansen, wij hebben er twee loyale werknemers bij.” Lees verder

“Talenta zet mensen in hun kracht. Dat werkt.”

Hetty Roozendaal, P&O-adviseur 's Heerenloo, besteedt re-integratie Tweede Spoor uit aan Talenta. "Die medewerkers hebben weer nieuw perspectief. Op een plek waar ze in hun kracht zijn. Daar gaat het om." Lees verder

"Anderen een kans geven, dat is ook ondernemen"

Natuurlijk let je als ondernemer op je omzet, op je kosten en op je winst. Maar ondernemen gaat verder, vindt Henk Booiman, eigenaar van Booiman Tuinen in Beilen. "Ondernemen is ook een kwestie van verantwoordelijkheid nemen voor je medemens. Samen met Talenta gaat dat uitstekend."

Het hoveniersbedrijf van Henk telt zeventien medewerkers, die dagelijks tuinen aanleggen en onderhouden en landgoederen verzorgen. Ervaren en bekwame vaklieden, die hun werk gedreven doen vanuit de vestigingen in Beilen en Groningen.
Naast groenvoorziening en hovenierswerk heeft Booiman Tuinen twee specialiteiten in huis. "Nog voor de crisis zich aandiende hebben we ons verbreed en gespecialiseerd in zwemvijvers en groene daken. Onder andere door die verbreding konden we de economische dip goed opvangen."

Relatie als basis
Booiman Tuinen staat voor kwaliteit én relatie. Henk: "We onderhouden nu nog de eerste tuin die we zeventien jaar geleden aanlegden."
Het tekent de relatiegerichte werkwijze van Henk. "Als ondernemer ben je niet alleen op de wereld. Je hebt ook maatschappelijke verantwoordelijkheid voor je medemens, zeker voor de kwetsbare mens.  Sterker nog, anderen helpen hoort bij ondernemerschap. Als elke ondernemer zich door die gedachte laat inspireren, is er geen sociale werkplaats meer nodig."

Volwaardig
Talenta hielp Henk zijn maatschappelijk ambities vorm te geven en introduceerde een cliënt bij Henk. Hij is er enthousiast over. "De jongen heeft beperkingen. Absoluut waar. Hij heeft niet-aangeboren hersenletsel, waardoor hij moeilijker functioneert en communiceert. Maar met de begeleiding van Talenta is hij hier prachtig op z'n plek. Voor bepaalde klussen vragen de andere jongens speciaal naar hem, zoals het opperen bij straatwerk, takken versnipperen of takkenrillen maken. Ik vind het geweldig dat ik hem als ondernemer een volwaardige plek in de maatschappij kan geven.

Oprecht
Henk werkt nauw samen met Talenta. "De jobcoach, Gert Smit, heeft hart voor z'n cliënt. Dat merk je. Zijn begeleiding is praktisch en betrokken. Hij zit vol inspiratie en ziet altijd mogelijkheden. Daar houd ik wel van."
De hovenier uit Beilen waardeert het uitgangspunt van stichting Talenta. "Ze gaan niet voor euro's, maar voor de mens. Dat maakt de samenwerking oprecht en warm. Ik zou zeggen: een kans voor elke ondernemer, waar je vandaag nog wat mee kunt doen."

 

Content