• Hoofdvestiging Talenta: Kastanjelaan 10,2982 CM Ridderkerk
  • tel:0180-44 26 43
  • e-mail:info@talentawerkt.nl

''Iemand die wil werken, verdient een kans.''

Maarten van Rietschoten van GKB Groep uit Barendrecht: “Hoewel we geen specifieke vacature hadden, hebben we toch een Wajonger aan de slag laten gaan. In de hoop dat andere ondernemers dat ook doen.” Lees verder

“Anderen een kans geven, dat is ook ondernemen”

Henk Booiman, van Booiman Tuinen uit Beilen: “Ik vind het geweldig dat ik iemand als ondernemer een volwaardige plek in de maatschappij kan geven.” Lees verder

“Personeelstekort oplossen en MVO in één”

Nico de Pijper van woonzorgorganisatie Zorgwaard: “Op deze manier geven we zes Wajongers nieuw perspectief én we hebben een prachtig antwoord op ons personeelsvraagstuk.” Lees verder

“Wij hebben werkplekken gemáákt”

Het mes snijdt aan twee kanten, vindt Gerrit de Groot, van Autobedrijf De Groot. “Die mannen hebben nieuw perspectief en nieuwe kansen, wij hebben er twee loyale werknemers bij.” Lees verder

“Talenta zet mensen in hun kracht. Dat werkt.”

Hetty Roozendaal, P&O-adviseur 's Heerenloo, besteedt re-integratie Tweede Spoor uit aan Talenta. "Die medewerkers hebben weer nieuw perspectief. Op een plek waar ze in hun kracht zijn. Daar gaat het om." Lees verder

"Anderen helpen is m'n ondernemersplicht"

Als ondernemer z'n plicht verstaan én naar de lange termijn kijken. Daar draaide het om voor Henk Dijkstra toen hij een cliënt van Talenta in dienst nam. "Iedereen verdient een kans", vindt de directeur van Lagerwey Bestrijding en bescherming. "Als ondernemer kun je die geven, samen met Talenta."

Ongedierte en schimmels zijn de schrik van menige huizenbezitter en ondernemer. Ze nestelen zich in de kleinste hoeken en gaten van woningen en bedrijfspanden en kunnen de  woon- of werkomgeving compleet ontregelen.
De specialisten van Lagerwey Bestrijding en bescherming gaan ze goed en grondig te lijf. Jarenlange ervaring, specialistische kennis en innovatieve bestrijdingsmiddelen staan hen daarbij ter beschikking.

Betrokken
"Wij onderscheiden ons door onze betrokkenheid bij onze opdrachtgevers", legt Dijkstra uit. "We nemen hen alle, maar dan ook alle zorgen uit handen. Als we de vloer van de eerste etage behandelen, zorgen wij voor een loopbrug, zodat de gebruikers van het pand naar de tweede etage kunnen. Als we zwammen op de houten balken van een vloer gaan bestrijden, halen wij zelf de meubels uit de vertrekken en zetten ze er ook weer in. Is een balk zo aangetast dat-ie vervangen moet worden? Wij zorgen ervoor."
Lagerwey bestrijdt én beschermt. Dijkstra: "Zeker bedrijven in de horeca en foodsector zijn gebaat bij preventie, op basis van een degelijk hygiëneplan. We hebben de kennis, de ervaring én de kwalificaties daarvoor. Onze BRC-licentie zegt genoeg, wat dat betreft."

Kans
Vorig jaar ontstond in het 25-koppige team van Lagerwey plek voor een magazijnmedewerker. "Iemand die spullen klaarzet, die flessen bijvult, voorraden beheert en alles netjes houdt. Uiteindelijk dus iemand die ervoor zorgt dat we ons werk kunnen doen." Via een bemiddelingsbureau meldde zich een client van Talenta bij Dijkstra. De man –midden dertig- was arbeidsongeschikt en had een WIA-uitkering. "Ik ben het gesprek met hem en de jobcoach van Talenta aangegaan. Ik vond dat ik hem de kans moest geven en ben blij dat ik dat ook gedaan heb. Hij werkt hier nog steeds met plezier en tot onze tevredenheid."

Opbrengst
Als ondernemer heb je de plicht je medemens te helpen, vindt Dijkstra. "Omdat je ook de mogelijkheden hebt. Niet dat alles vanzelf gaat. Soms is er terugval en moet je weer opnieuw beginnen. Maar als ik zelf ooit in zo'n situatie beland, ben ik toch ook blij als iemand z'n hand naar me uitsteekt? Die gedachte vindt ik al genoeg reden om een ander te helpen."
Op de lange termijn heeft dat een bijzondere opbrengst, ontdekte  Dijkstra. "Een trouwe werknemer, die nooit meer vergeet wat je voor hem deed. En de voldoening, dat je samen met Talenta een ander hebt laten groeien en verder komen in z'n leven. "

 

Content